Bifteček Boris

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 16 minut
ze starých receptů

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1342 KJ
bílkovina
29 g
tuky
22 g
sacharidy
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
79 mg
fosfor
67 mg
hořčík
38 mg
cholesterol
32 mg
draslík
24 mg
sodík
23 mg
železo
5 mg

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího
  • 50 g sýra (s plísní)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce strouhanky
  • trocha kari
  • trocha pepře
  • sůl

Postup:

  1. Očištěné, osušené maso nakrájíme na proužky a umeleme 3 x na masovém mlýnku.
  2. Přidáme olej, vejce, sýr nakrájený na kostičky, okořeníme a dobře promícháme.
  3. Podle chuti přidáme sůl, zahustíme strouhankou a opět promícháme.
  4. Ze směsi vytvoříme 4 stejné koule a z nich uděláme biftečky.
  5. Opečeme bez tuku na steakové pánvi z každé strany 4 minuty.
  6. Přendáme na pekáček vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 200° C
  7. dopečeme 10 minut.
  8. Před koncem pečení můžeme ještě vylepšit a na každý biftek dát plátek sýra.
  9. Podáváme s opečeným bramborem a salátem podle vlastní chuti.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.