Rebarborový koláč

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 30 minut
Vaření: 35 minut
díky rebarboře je koláč příjemně nakyslý

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2155 KJ
sacharidy
60 g
tuky
27 g
cukry
24 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
bílkovina
6 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
210 mg
fosfor
167 mg
cholesterol
91 mg
hořčík
56 mg
vápník
28 mg
sodík
11 mg
mangan
4 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 vejce
  • 150 g másla (změklé)
  • 100 g cukr moučka
  • 300 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 / 4 lžičky vanilky
  • 1 tvaroh
  • 1 lžíce cukru (dle chuti i víc)
  • 4 rebarbory (klacky)
  • 1 / 2 lžičky skořice
  • 80 g cukru (může být i víc)
  • 100g másla
  • hrst ovesných vloček (drcené)

Postup:

  1. Suroviny na těsto (vejce, máslo,cukr moučka, hladká mouka, sůl, vanilka)zpracujeme a hotové těsto necháme cca 1 hodinku odpočinout v lednici.
  2. Oloupeme rebarboru a nakrájíme na kousky.
  3. Tvaroh vyšleháme s cukrem.
  4. Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané a vysypané koláčové formy a propícháme vidličkou. Na těsto rozetřeme tvaroh vyšlehaný s cukrem, posypeme rebarborou, žmolenkou a okraje těsta přehneme.
  5. Pečeme při 180° dokud těsto nezrůžový.
  6. Posypeme moučkovým cukrem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat