Kuře s omáčkou arrabbiata

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
vůně Itálie

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2626 KJ
bílkovina
60 g
tuky
30 g
sacharidy
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
6 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
draslík
1,482 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
379 mg
vápník
196 mg
cholesterol
187 mg
hořčík
113 mg
sodík
12 mg
železo
6 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg kuře
  • 70 g pancetty (slanina)
  • 1 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 170 ml červené víno
  • 2 chilli papričky
  • 600 g rajčat ( v plechovce)
  • 5 lžic rajčatové passaty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Očištěné kuře naporcujeme na menší kousky.
  2. Pancettu nakrájenou na kostičky osmažíme na oleji.
  3. Přidáme kousky kuřete a prudce osmahneme ze všech stran.
  4. Maso vyndáme a do výpeku dáme nasekanou cibuli a celé oloupané stroužky česneku.
  5. Chvilku restujeme a vrátíme maso zpět.
  6. Podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme nasekané chilli papričky a rajčata.
  7. Osolíme a dusíme přiklopené dokud maso nezměkne.
  8. Dochutíme pepřem a podáváme posypané sekanou petrželkou.
  9. Podávat můžeme s těstovinami nebo s chlebem.
  10. V Itálii se dělá většinou samotná omáčka k těstovinám

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.