Italská minisekaná

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
mini se hodí nejen k obědu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2133 KJ
bílkovina
44 g
sacharidy
28 g
tuky
23 g
cukry
9 g
vláknina
9 g
sůl
2 g
sodík
200 mg
draslík
192 mg
vápník
131 mg
fosfor
79 mg
hořčík
43 mg
železo
3 mg
cholesterol
2 mg

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 120 g pórku
  • 400 g sterilované fazole
  • 100 ml rajčatová omáčka ( passata )
  • 150 g cherry rajčat
  • pepř
  • sůl
  • trocha bazalky

Postup:

  1. Maso umeleme a uložíme v chladu.
  2. Zelenou část pórku rozřízneme a důkladně omyjeme.
  3. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme a pórek povaříme 2 minuty.
  4. Ihned ho přendáme do ledové vody, aby si zachoval cenné látky i barvu.
  5. Po chvilce pŕek vyndáme osušíme nebo odstředíme vodu a nakrájíme na kostičky.
  6. Fazole scedíme, rozmixujeme a přendáme do větší misky.
  7. Přidáme maso, pórek, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  8. Plech nebo silikonovou formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky .
  9. Do košíčků dáme masovou směs, povrch potřeme passatou a poklademe kolečky cherry rajčátek.
  10. Vložíme do trouby vyhřáté na 190° C a pečeme 20-30 minut (podle velikosti).
  11. Podáváme ozdobené bazalkou s bramborem, salátem nebo chlebem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.