Zapečené toasty se slaninou a vejcem

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
vydatná snídaně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
765 KJ
tuky
15 g
bílkovina
8 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
sacharidy
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
475 mg
fosfor
328 mg
cholesterol
284 mg
vápník
195 mg
sodík
100 mg
hořčík
69 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 6 plátků toastového chleba
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 6 vajec
  • 30 g másla
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

Postup:

  1. Formu na koláčky nebo muffiny lehce vymažeme rozpuštěným máslem.
  2. Toastový chléb válečkem vyválíme na tenké plátky a z nich vykrojíme kolečka 11 cm v průměru.
  3. Kolečka překrojíme v polovině a vmáčkneme řeznou stranou dolů do každé formičky..
  4. Okraje potřeme zbylým rozpuštěným máslem.
  5. Na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava.asi 4 minuty a vložíme na chléb.
  6. Do každého důlku rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby na 190°C.
  7. Pečeme cca 15-20 minut dokud bílek nebude pevný.
  8. Upečené vyndáme z formiček a podáváme teplé posypané petrželkou nebo pažitkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.