Skotská vejce

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut
není vejce jako vejce

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1394 KJ
bílkovina
25 g
tuky
19 g
sacharidy
14 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
246 mg
fosfor
238 mg
cholesterol
193 mg
vápník
109 mg
sodík
103 mg
hořčík
48 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 200 g hovězího masa
  • 200 g vepřového masa
  • 5 vajec
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce papriky (sladké)
  • 1 lžíce solamylu

Postup:

  1. 4 vejce pokojové teploty vložíme do vroucí vody a vaříme 5 minut, pak je přendáme do studené vody.
  2. Žloutek má zůstat tekutý.
  3. Všechno maso 2 x umeleme v mlýnku na maso (nebo použijeme mleté mix).
  4. Přidáme sůl, koření podle chuti, prolisovaný česnek, solamyl, zbylé syrové vejce a dobře promícháme.
  5. Podle potřeby zahustíme strouhankou a směs rozdělíme na 4 díly.
  6. Z každého dílu uděláme placičku velikosti dlaně a zabalíme do ní jedno vejce, uhladíme mokrýma rukama.
  7. Vzniklé šišky smažíme dorůžova ve vyšší vrstvě oleje nebo použijeme fritézu.
  8. Usmažené vyndáme na papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk.
  9. Podáváme s bramborem nebo kaší a salátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.