Paštika z kachních jater
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2192 KJ
- tuky
- 49 g
- nasycené mastné kyseliny
- 22 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 20 g
- bílkovina
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sacharidy
- 3 g
- fosfor
- 285 mg
- cholesterol
- 242 mg
- draslík
- 227 mg
- vápník
- 95 mg
- sodík
- 79 mg
- hořčík
- 57 mg
- železo
- 14 mg
- zinek
- 7 mg
- měď
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 g jater (kachních)
- 250 g sádla (doma škvařené)
- 1 cibuli
- 100 ml smetany 30%
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky celého pepře
- 1 bobkový list
- 3 snítky tymiánu
- 1 lžičku soli ( rychlo sůl)
Postup:
- Do nádoby určené k vaření v mikrovlnce dáme sádlo a nasekanou cibuli na 2 min / 700 W.
- Na sklovatou cibuli dáme očištěná pokrájená játra a koření bez soli.
- Nastavíme 3 min / 800 W promícháme a ještě jednou 3 min / 800 W.
- Vyndáme koření, přidáme rychlosůl dáme do mixéru.
- Mixujeme a přiléváme smetanu až je paštika hladká.
- Přendáme do skleniček nebo v miskách vychladit.
- Podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetou a brusinkami .
- Poznámka
- Rychlosůl - řeznická sůl, není sice moc zdravá ale paštika nezšedne a určitě je lepší než koupená ve které je rychlosůl také.
- Paštiku můžeme dělat i jater kuřecích, vepřových s masem, s mandlemi,provensálským kořením, medvědím česnekem apod.
- Má úspěch i jako jedlý dárek
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Ovesné svačinové placičky
Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.