Paštika z kachních jater

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
domácí paštika je i vhodný dárek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2192 KJ
tuky
49 g
nasycené mastné kyseliny
22 g
mononenasycené mastné kyseliny
20 g
bílkovina
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
3 g
fosfor
285 mg
cholesterol
242 mg
draslík
227 mg
vápník
95 mg
sodík
79 mg
hořčík
57 mg
železo
14 mg
zinek
7 mg
měď
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g jater (kachních)
  • 250 g sádla (doma škvařené)
  • 1 cibuli
  • 100 ml smetany 30%
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 kuličky celého pepře
  • 1 bobkový list
  • 3 snítky tymiánu
  • 1 lžičku soli ( rychlo sůl)

Postup:

  1. Do nádoby určené k vaření v mikrovlnce dáme sádlo a nasekanou cibuli na 2 min / 700 W.
  2. Na sklovatou cibuli dáme očištěná pokrájená játra a koření bez soli.
  3. Nastavíme 3 min / 800 W promícháme a ještě jednou 3 min / 800 W.
  4. Vyndáme koření, přidáme rychlosůl dáme do mixéru.
  5. Mixujeme a přiléváme smetanu až je paštika hladká.
  6. Přendáme do skleniček nebo v miskách vychladit.
  7. Podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetou a brusinkami .
  8. Poznámka
  9. Rychlosůl - řeznická sůl, není sice moc zdravá ale paštika nezšedne a určitě je lepší než koupená ve které je rychlosůl také.
  10. Paštiku můžeme dělat i jater kuřecích, vepřových s masem, s mandlemi,provensálským kořením, medvědím česnekem apod.
  11. Má úspěch i jako jedlý dárek

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.