Pikantní kuřecí křidýlka

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 55 minut
do marinády nenakládáme ale rovnou v ní pečeme

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3980 KJ
tuky
70 g
bílkovina
62 g
mononenasycené mastné kyseliny
22 g
nasycené mastné kyseliny
20 g
sacharidy
17 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
sůl
3 g
cukry
3 g
draslík
1,704 g
fosfor
825 mg
sodík
509 mg
cholesterol
304 mg
vápník
188 mg
hořčík
151 mg
železo
9 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 9 kuřecích křídel
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibuli
  • 6 stroužků česneku
  • 50 g másla
  • pepř
  • sůl
  • na marinádu

  • 2 lžíce worcestru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice (hrubozrnné)
  • 1/2 citronu
  • 1 lžičku grilovacího koření
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíci solamylu
  • trocha chilli (podle chuti)

Postup:

  1. Nejprve připravíme marinádu smícháním všech uvedených ingrediencí.
  2. Nakrájíme slaninu na kostičky, cibuli a česnek na plátky.
  3. Omytá a osušená křídla osolíme a opepříme.
  4. Do pekáčku dáme slaninu a na ni poklademe křídla.
  5. Přidáme cibuli, česnek, zalijeme připravenou marinádou.
  6. Vložíme do trouby vyhřáté na 170° C, zapnuté na spodní / vrchní pečení.
  7. Pečeme zakryté 40 minut, pak odkryjeme, křídla otočíme.
  8. Přidáme máslo, zvýšíme teplotu na 200° C a 15 minut odkryté dopečeme.
  9. Podáváme s pečenými bramborami, rýží nebo jen s chlebem a doplníme salátem z čínského zelí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.