Švédský koláč s tvarohem a ovocem

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 5 minut
Vaření: 45 minut
sypaný koláč bez výroby těsta

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
17398 KJ
sacharidy
710 g
cukry
312 g
bílkovina
109 g
tuky
96 g
nasycené mastné kyseliny
52 g
mononenasycené mastné kyseliny
29 g
vláknina
16 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
draslík
2,944 g
trans mastné kyseliny
2 g
fosfor
1,022 g
lepek
1 g
vápník
702 mg
hořčík
518 mg
cholesterol
376 mg
sodík
168 mg
železo
9 mg
zinek
8 mg
mangan
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • 2 hrušky
  • 50 g brusinek
  • trocha moučkového cukru

Postup:

  1. V míse promícháme mouku, cukr a prášek do pečiva.
  2. Polovinu směsi nasypeme na hlubší plech, vyložený papírem na pečení.
  3. Srovnáme na celý plech a poklademe libovolným nakrájeným ovocem, přidáme brusinky nebo rozinky.
  4. Do tvarohu přidáme vejce, cukr a podle potřeby přiléváme mléko aby vznikla tekutá směs.
  5. Do druhé poloviny moučné směsi přidáme měkké máslo a vytvoříme drobenku.
  6. Rovnoměrně drobenku nasypeme na tvaroh.
  7. Upečeme v troubě předehřáté na 180° C dozlatova.
  8. Vychladlý koláč nakrájíme a podáváme lehce poprášený moučkovým cukrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.