Zelené špenátové tortelli

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 45 minut
Vaření: 15 minut
plněné lososem a špenátem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1670 KJ
sacharidy
47 g
bílkovina
17 g
tuky
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
draslík
195 mg
fosfor
170 mg
cholesterol
60 mg
vápník
46 mg
hořčík
33 mg
sodík
21 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce špenátu
  • 1 lžička olivového oleje
  • náplň

  • 120 g lososa
  • 50 g pórku (bílá část)
  • 1 jarní cibulku
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka sušeného česneku
  • k podávání

  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 lžíci rozpuštěného másla

Postup:

  1. Z mouky, vajec, špenátu a olivového oleje vypracujeme nudlové těsto a necháme pod folií 30 minut odpočinout.
  2. Zatím uděláme náplň.
  3. Filet lososa nebo růžového pstruha umeleme , osolíme, opepříme, promícháme v misce a uschováme v chladu.
  4. Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku a pórek.
  5. Přidáme opraný, okapaný špenát natrhaný na kousky.
  6. Směs osolíme, opepříme, přidáme česnek, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout.
  7. Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 části, rybu i špenátovou směs si rozdělíme lžičkou také na 4 části.
  8. Postupně z každé vyválíme tenký pruh cca 8 cm vysoký a 30 cm dlouhý.
  9. Ke kraji jedné poloviny dáme lžičkou 7 malých hromádek ryby a na ni špenátovou směs.
  10. Kolem hromádek těsto lehce vodou prstem potřeme a přes hromádky přehneme druhou polovinu těsta.
  11. Pevně přitiskneme těsto kolem hromádek a rádýlkem rozkrájíme na čtverečky.
  12. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a naplněné tortellini vložíme a lehce promíchneme.
  13. Vaříme raději nadvakrát po 14 kusech po dobu 6 minut a vyndáme děrovanou naběračkou.
  14. Na talíři každou porci pokapeme máslem a posypeme strouhaným parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.