Perníkové řezy s povidlím
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1460 KJ
- sacharidy
- 38 g
- tuky
- 18 g
- cukry
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- bílkovina
- 5 g
- draslík
- 2,156 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 247 mg
- hořčík
- 157 mg
- vápník
- 151 mg
- cholesterol
- 45 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 125 g celozrnné mouky
- 125 g hladké mouky
- 120 g třtinového cukru
- špetka soli
- 2 lžíce perníkového koření
- 175 g másla (změklého)
- 1 vejce (na potření)
- 40 g nasekaných mandlí
- 200 ml povidel (nejlepší jsou domácí, pokud máte kupovaná, je třeba je trošku naředit rumíčkem)
- 100 g mandle
Postup:
- Veškeré ingredience na těsto zpracujeme , zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici aspoň 2 hodiny.
- Troubu předehřejeme na 180stupňů.
- Těsto rozdělíme na 2 části a mezi pečícími papíry vyválíme obdélníky 30 na 25 cm.
- Přendáme na plech, spodní papír necháme, horní sundáme.
- Těsto potřeme povidlím, posypeme částí mandlí a přikryjeme druhou vyválenou částí těsta. Vršek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
- Pečeme 40min.
- Necháme vychladnou, nakrájíme na čtverce.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Vitello tonnato
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.