Perníkové řezy s povidlím

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 140 minut
Vaření: 40 minut
Tak trochu jiný perník

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1460 KJ
sacharidy
38 g
tuky
18 g
cukry
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
bílkovina
5 g
draslík
2,156 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
247 mg
hořčík
157 mg
vápník
151 mg
cholesterol
45 mg
sodík
8 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 125 g celozrnné mouky
  • 125 g hladké mouky
  • 120 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 175 g másla (změklého)
  • 1 vejce (na potření)
  • 40 g nasekaných mandlí
  • 200 ml povidel (nejlepší jsou domácí, pokud máte kupovaná, je třeba je trošku naředit rumíčkem)
  • 100 g mandle

Postup:

  1. Veškeré ingredience na těsto zpracujeme , zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici aspoň 2 hodiny.
  2. Troubu předehřejeme na 180stupňů.
  3. Těsto rozdělíme na 2 části a mezi pečícími papíry vyválíme obdélníky 30 na 25 cm.
  4. Přendáme na plech, spodní papír necháme, horní sundáme.
  5. Těsto potřeme povidlím, posypeme částí mandlí a přikryjeme druhou vyválenou částí těsta. Vršek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
  6. Pečeme 40min.
  7. Necháme vychladnou, nakrájíme na čtverce.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.