Tvarohový mazanec

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Zatím nejlepší, co jsem kdy dělala

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2016 KJ
sacharidy
67 g
tuky
17 g
bílkovina
12 g
cukry
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
550 mg
fosfor
224 mg
vápník
121 mg
hořčík
114 mg
cholesterol
43 mg
sodík
21 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g hladké mouky
  • 250 g tvarohu
  • 5 lžic mléka
  • 1 / 2 lžičky soli
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 citrón (kůra z něj)
  • 150 g hery
  • 100 g cukru
  • 3 vejce
  • 1 / 4 lžičky vanilky
  • 2 prášek do pečiva
  • 25 g rozinky (namočené v rumu - množství dle chuti)
  • 150 g mandle (mandlové špalíčky nebo plátky)
  • 25 g kandovaného ovoce (nemusí být)
  • 1 vejce (na potření)

Postup:

  1. Změklý tuk utřu s cukrem, přidám vejce – vyšlehám, vmíchám tvaroh.
  2. Do tekuté směsi přidám veškeré ostatní ingredience a vypracuji těsto, které by nemělo lepit.
  3. Z těsta uděláme 2 mazance, které nahoře nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
  4. Pečeme při 160 stupních 50minut.
  5. Cca po 20minutách, kdy mazanec většinou popraská, znovu potřeme vejcem a opět posypeme mandlemi. Není od věci během pečení mazanec přikrýt alobalem, aby se nepřipálil. Upečený mazanec pocukrujeme a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat