Bramborové placky s husím masem

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
k huse nemusí být vždy knedlík

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3918 KJ
sacharidy
122 g
tuky
38 g
bílkovina
21 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
cukry
14 g
vláknina
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
1,702 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
289 mg
hořčík
120 mg
vápník
106 mg
cholesterol
67 mg
sodík
66 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 300 g hladké mouky
  • sůl
  • 60 g sádla
  • 200 g husích stehen
  • 4 snítky tymiánu
  • 500 g zelí (červeného sterilovaného zelí)
  • 1 cibule
  • 50 ml červeného vína
  • 30 g cukru
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 30 g másla
  • sůl

Postup:

  1. Brambory rozmačkáme lisem nebo rozšťouháme do hladka, osolíme a postupně přidáváme mouku.
  2. Vypracujeme těsto, vytvarujeme váleček, nakrájíme na kolečka a ta postupně rozválíme
  3. na pomoučněném vále na tenké placky.
  4. Placky pečeme z obou stran na suché pánvi, odkládáme na talíř a každou pomastíme sádlem.
  5. Hotové přikryjeme fólií.
  6. Zelí scedíme do hrnečku, lák dáme stranou a zelí pokrájíme.
  7. V hrnci rozpálíme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli.
  8. Přidáme lžíci cukru, necháme zkaramelizovat, vložíme zelí, kmín, zalijeme vínem a promícháme.
  9. Podle potřeby podléváme scezeným lákem, osolíme případně dosladíme dle chuti a dusíme do změknutí.
  10. Před použitím necháme zelí na cedníku okapat, aby placky nerozmočilo.
  11. Maso ze stehen obereme a natrháme na kousky, hrušky zbavíme ádřinců a nakrájíme na hranolky.
  12. Do středu každé placky dáme zelí, trochu masa, hrušky a přihodíme lístky tymiánu.
  13. Placky podáváme zarolované nebo přeložené napůl.

  14. Husí stehna můžeme koupit samotná nebo použít zbytky masa z pečené husy.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.