Rybí filety na česnekovém másle

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
ryba nepotřebuje složitou úpravu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2053 KJ
tuky
36 g
bílkovina
35 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
2 g
draslík
264 mg
fosfor
99 mg
vápník
64 mg
cholesterol
60 mg
hořčík
34 mg
sodík
4 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 800 g ryby (filetů z mořské ryby např. štiky)
  • 100 g másla (nejlépe přepuštěného)
  • 2 stroužky česneku
  • 25 ml šťávy z citronu
  • 1 lžička sladké papriky
  • trocha šalvěje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Porce ryby (mořskou štiku nebo jinou) osolíme a opepříme z obou stran.
  2. V rozehřáté pánvi na polovině másla z obou stran porce opečeme .
  3. Na druhou polovinu másla dáme na malou pánvičku orestovat plátky šalvěje a vyndáme je stranou.
  4. Do másla po šalvěji dáme drobně nakrájený česnek a lehce opečeme.
  5. Přisypeme papriku a zalijeme citronovou šťávou, promícháme a odstavíme.
  6. Rybu na talíři přelijeme ochuceným máslem.
  7. Podáváme s toasty nebo jemnou bramborovou kaší a salátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.