Pečené jablíčko

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
sladká tečka k odpolední kávě

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1952 KJ
tuky
39 g
sacharidy
26 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
cukry
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
2 g
bílkovina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
603 mg
hořčík
91 mg
fosfor
67 mg
cholesterol
60 mg
mangan
22 mg
železo
14 mg
sodík
11 mg
vápník
11 mg

Ingredience

  • 2 jablka
  • 100 g másla
  • 2 lžičky skořice
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžičky solamylu
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 g zmrzliny

Postup:

  1. Jablka oloupeme, vyjádřincujeme a rozkrojíme na půlky.
  2. Každou půlku nakrájíme opatrně do harmoniky, nesmíme dokrajovat.
  3. Polovinu másla rozpustíme, polovinu uložíme v chladu
  4. Půlky jablek naskládáme do zapékací misky a potřeme rozpuštěným máslem se lžičkou cukru a lžičkou skořice.
  5. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C na cca 15 min .
  6. Zatím pokrájíme zbylé studené máslo na kostičky, smícháme se lžičkou solamylu a lžičkou cukru.
  7. Směs rozmístíme na předpečená jablka a ještě zapečeme asi 10 dozlatova.
  8. Podáváme s kopečkem zmrzliny nebo zakysanou smetanou, dozdobíme mátou, meduňkou nebo čokoládou, pomerančovou kůrou apod.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat