Kachní prsa s ananasem

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 12 minut
Vaření: 18 minut
exotická úprava kachních prsíček

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2782 KJ
tuky
46 g
bílkovina
37 g
sacharidy
23 g
cukry
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
sůl
1 g
vápník
86 mg
hořčík
46 mg
fosfor
45 mg
draslík
41 mg
cholesterol
20 mg
sodík
19 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 520 g kachních prsou
  • 300 g ananasu
  • 150 ml šťávy z ananasu
  • 3 jarní cibulky
  • 1,5 lžičky medu
  • 1/2 lžičky sečuánského pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 25 g másla
  • špetka chilli ( drceného)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce sojové omáčky (světlé)
  • 1 lžička solamylu

Postup:

  1. Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži opatrně nařežeme do mřížky.
  2. Vetřeme podrcený sečuánský pepř, sůl a necháme 10 minut odležet.
  3. Na suché pánvi prudce opečeme nejprve kůží dolu, pak otočíme a opečeme z druhé strany.
  4. Přendáme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 200 ° C a pečeme 12-15 minut.
  5. Očištěný ananas nakrájíme na kousky a spolu s nakrájenou cibulkou lehce opečeme v pánvičce na másle.
  6. Přidáme med, citronovou šťávu, drcené chilli,pepř a světlou sojovou omáčku.
  7. Zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaného v 100 ml vody nalijeme na ananas a povaříme do zhoustnutí.
  8. Kachní prsa nakrájíme na plátky, položíme na lůžko z ananasu a přelijeme vypečenou šťávou.
  9. Podáváme s jasmínovou rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.