Vepřový řízek s bramborem

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Smažený vepřový řízek z krkovice a bramborem - naprostá klasika, recept pro 4 osoby

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3800 KJ
sacharidy
126 g
bílkovina
41 g
tuky
26 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
1,308 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
fosfor
296 mg
sodík
272 mg
cholesterol
154 mg
hořčík
114 mg
vápník
112 mg
železo
5 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové krkovičky
  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 200 g Strouhanky
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • Tatarská omáčka
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a opepříme.
  2. Maso obalíme nejdříve v mouce, namočíme do rozšlehaného vajíčka a nakonec obalíme ve strouhance.
  3. Na rozpálený olej klademe řízky a pečeme pomalu do zlatova po obou stranách.
  4. Upečené dáme okapat na papírové ubrousky, aby nebyly mastné.
  5. Brambory oškrabeme a uvaříme v osolené vodě a omastíme máslem.
  6. Servírujeme s tatarskou omáčkou. Nakrájíme třeba kapii a pórek na ozdobu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.