Pštrosí vejce

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Nejen pro milovníky mletého masa

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1471 KJ
tuky
28 g
bílkovina
16 g
sacharidy
7 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
641 mg
fosfor
343 mg
cholesterol
155 mg
vápník
119 mg
sodík
76 mg
hořčík
65 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • česnek (5 stroužků)
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • trochu mléka
  • sůl
  • pepř
  • 1 / 2 lžičky mleté papriky (sladká)
  • 5 vajec (uvařených natvrdo)
  • 30 g strouhanky

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji s mletým masem, 1 vejcem,... osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a trošku mléka.
  2. Masovou směs rozdělíme na 5 dílů a každým dílem masa obalíme natvrdo uvařené vejce. Takto vzniklé pštrosí vejce obalíme ve strouhance.
  3. Pštrosí vejce dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme zhruba 30 -35 minut při 190 stupních.
  4. Vejce podáváme s uvařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat