Moravské uzené s povidlovou omáčkou

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 45 minut
ze staročeské kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4395 KJ
tuky
91 g
sacharidy
38 g
cukry
14 g
bílkovina
11 g
draslík
6,368 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sodík
859 mg
fosfor
582 mg
hořčík
406 mg
vápník
390 mg
cholesterol
24 mg
železo
20 mg
mangan
10 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 500 g uzeného masa
  • 150 g švestkových povidel
  • 400 ml vývaru (z uzeného masa)
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce jablečného octa
  • sůl
  • špetka citronové kůry
  • špetka cukru

Postup:

  1. Uzené maso uvaříme do měkka.
  2. V hluboké pánvi připravíme z másla a mouky světlou jíšku.
  3. Ve vývaru rozkvedláme povidla, přidáme 1 lžíci octa, skořici, kůru a přivedeme k varu.
  4. Jíšku lehce osolíme, aby se neudělaly žmolky a omáčku zahustíme.
  5. Omáčku za občasného míchání povaříme při mírném varu 15 minut.
  6. Podle chuti dosolíme, okyselíme nebo přidáme špetku cukru, záleží jaká máme povidla.
  7. Uzené nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a bramborovými kulatými knedlíčky nebo noky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.