Bůčkové závitky s červeným zelím

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 55 minut
k takovému obědu se hodí jedno orosené pivo

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4030 KJ
tuky
67 g
sacharidy
63 g
mononenasycené mastné kyseliny
32 g
bílkovina
24 g
cukry
18 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
vláknina
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
9 g
draslík
1,292 g
fosfor
372 mg
sodík
266 mg
vápník
192 mg
cholesterol
121 mg
hořčík
111 mg
železo
11 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g bůčku
  • 400 g zelí (červeného kysaného)
  • 300 g švestek (sušených, vypeckovaných)
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • pepř
  • kmín
  • 50 g sádla

Postup:

  1. Z bůčku vytvoříme 4 plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
  2. Na každý plátek dáme váleček v dlani vymačkaného zelí a 3 švestky.
  3. Zavineme, převážeme kuchyňským provázkem a posypeme kmínem.
  4. Pekáček vymažeme sádlem a na dno rozprostřeme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
  5. Na cibuli položíme závitky a zakryté vložíme do trouby vyhřáté na 180° C.
  6. Pečeme zakryté asi 35-40 minut pak odkryjeme, dle potřeby podlijeme trochou teplé vody a dopečeme dozlatova ještě asi 15 minut.
  7. Podáváme s výpečky a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.