Bůčkové závitky s červeným zelím
marusSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
- 4030 KJ
- tuky
- 67 g
- sacharidy
- 63 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 32 g
- bílkovina
- 24 g
- cukry
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- vláknina
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- draslík
- 1,292 g
- fosfor
- 372 mg
- sodík
- 266 mg
- vápník
- 192 mg
- cholesterol
- 121 mg
- hořčík
- 111 mg
- železo
- 11 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g bůčku
- 400 g zelí (červeného kysaného)
- 300 g švestek (sušených, vypeckovaných)
- 50 g anglické slaniny
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- pepř
- kmín
- 50 g sádla
Postup:
- Z bůčku vytvoříme 4 plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
- Na každý plátek dáme váleček v dlani vymačkaného zelí a 3 švestky.
- Zavineme, převážeme kuchyňským provázkem a posypeme kmínem.
- Pekáček vymažeme sádlem a na dno rozprostřeme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
- Na cibuli položíme závitky a zakryté vložíme do trouby vyhřáté na 180° C.
- Pečeme zakryté asi 35-40 minut pak odkryjeme, dle potřeby podlijeme trochou teplé vody a dopečeme dozlatova ještě asi 15 minut.
- Podáváme s výpečky a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Pečená paprikovo rajčatová polévka
          
                  
            Krémová papriková polévka s kukuřicí
          
                  
            Tvarohové knedlíky s jahodami
          
                  
            Rizoto s liškami
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.