Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Nezkazíte s ním žádnou oslavu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1753 KJ
sacharidy
36 g
tuky
27 g
cukry
27 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
bílkovina
5 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
62 mg
cholesterol
48 mg
draslík
43 mg
sodík
15 mg
vápník
14 mg
hořčík
8 mg

Ingredience

  • 3 vejce
  • 9 dkg hladké mouky
  • 9 dkg cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 dkg kakaa
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 20 dkg čokolády (hořké)

Postup:

  1. Na korpus ušleháme sníh z bílků, pak zašleháme cukr a žloutky. Potom postupně vmícháme olej, mouku s kakaem a vzniklé těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180 stupních zhruba 15 -20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. V kastrůlku zahřejeme 1 šlehačku do které nastrouháme čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme nejlépe do druhého dne vychladnout a druhý den vyšleháme.
  3. Druhou šlehačku vlijeme do mísy, přidáme ztužovač (dle chuti cukr) a vyšleháme.
  4. Piškotový korpus rozřízneme, namažeme šlehačkou, přiklopíme druhou polovinou korpusu, který zbylou šlehačkou zdobíme dle fantazie

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat