Luxusní čokoládové košíčky
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2153 KJ
- sacharidy
- 37 g
- tuky
- 36 g
- cukry
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 1,056 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 706 mg
- hořčík
- 288 mg
- vápník
- 181 mg
- cholesterol
- 73 mg
- sodík
- 10 mg
- mangan
- 6 mg
- zinek
- 6 mg
- železo
- 5 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 140 g vlašských ořechů (mletých)
- 2 lžíce kakaa
- 250 g másla
- 1 /4 lžičky skořice
- 1 citrón (kůra a šťáva z 1 citronu)
- 300 g vlašských ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilky (mleté)
- 1 dcl rumu
- 3 vejce
- 150 g cukru ( krystal)
- 1 lžička vanilky (mleté)
- 300 g másla
- 2 lžíce kakaa
- 200 g čokolády na vaření
- 100 g ztuženého tuku
- 100 ml marmelády (rybízové, nejlépe domácí)
Ořechová náplň
čokoládový krém:
poleva
Postup:
- Těsto: Smícháme hladkou mouku s 200g moučkového cukru, 1 vejce, 140 g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 250 g másla, skořici šťávu a kůru z jednoho citrónu a zpracujeme těsto které necháme 30 min odpočinout v ledničce. Poté jím plníme malé formičky na košíčky. Pečeme při 175 stupních.
- Upečené a vychladlé košíčky potřeme rybízovou marmeládou a doprostřed košíčku dáme kousek ořechové nádivky, kterou jsme udělali z 300g mletých ořechů, 100g moučkového cukru, vanilky a rumu.
- Na čokoládový krém ušleháme ve vodní lázni vejce spolu s cukry do zhoustnutí. Necháme vychladnout a pak do směsi zašleháme máslo a kakao. Krémem naplníme zdobící sáček a zdobíme jím připravené košíčky. Dáme ztuhnout do lednice a poté namáčíme v čokoládové polevě a znovu necháme v lednici ztuhnout
- Z této dávky je zhruba 70 košíčků.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
Kuřecí řízky v těstíčku se sýrem
Jižanské smažené kuře
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.