Luxusní čokoládové košíčky

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 25
Jsou sice pracnější, ale výsledek je víc než luxusní

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2153 KJ
sacharidy
37 g
tuky
36 g
cukry
23 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
bílkovina
6 g
vláknina
2 g
draslík
1,056 g
lepek
1 g
fosfor
706 mg
hořčík
288 mg
vápník
181 mg
cholesterol
73 mg
sodík
10 mg
mangan
6 mg
zinek
6 mg
železo
5 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 140 g vlašských ořechů (mletých)
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 g másla
  • 1 /4 lžičky skořice
  • 1 citrón (kůra a šťáva z 1 citronu)
  • Ořechová náplň

  • 300 g vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilky (mleté)
  • 1 dcl rumu
  • čokoládový krém:

  • 3 vejce
  • 150 g cukru ( krystal)
  • 1 lžička vanilky (mleté)
  • 300 g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • poleva

  • 200 g čokolády na vaření
  • 100 g ztuženého tuku
  • 100 ml marmelády (rybízové, nejlépe domácí)

Postup:

  1. Těsto: Smícháme hladkou mouku s 200g moučkového cukru, 1 vejce, 140 g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 250 g másla, skořici šťávu a kůru z jednoho citrónu a zpracujeme těsto které necháme 30 min odpočinout v ledničce. Poté jím plníme malé formičky na košíčky. Pečeme při 175 stupních.
  2. Upečené a vychladlé košíčky potřeme rybízovou marmeládou a doprostřed košíčku dáme kousek ořechové nádivky, kterou jsme udělali z 300g mletých ořechů, 100g moučkového cukru, vanilky a rumu.
  3. Na čokoládový krém ušleháme ve vodní lázni vejce spolu s cukry do zhoustnutí. Necháme vychladnout a pak do směsi zašleháme máslo a kakao. Krémem naplníme zdobící sáček a zdobíme jím připravené košíčky. Dáme ztuhnout do lednice a poté namáčíme v čokoládové polevě a znovu necháme v lednici ztuhnout
  4. Z této dávky je zhruba 70 košíčků.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.