Kuřecí kousky na kešu

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
chuť i vůně asijské kuchyně

Ingredience

  • 300 g kuřecího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 1 citron
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 50 g kešu oříšků
  • 1 lžička solamylu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • česnek
  • 1 mrkev
  • 1/2 kedlubny
  • drcené chilli papričky
  • sůl

Postup:

  1. Kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájíme na kousky velikosti soust.
  2. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a kedlubnu na nudličky z dobře omytého citronu ostrouháme kůru.
  3. Na rozpálenou pánev dáme olej a maso zprudka osmažíme.
  4. Snížíme teplotu a k masu přidáme cibuli, mrkev kedlubnu, citronovou kůru a sojovou omáčku.
  5. Solamyl rozmícháme v trošce vody, přidáme vývar, kešu a vlijeme do pánve.
  6. Podusíme, aby se omáčka zredukovala ale zelenina zůstala na skus.
  7. Přidáme dle chuti chilli a dosolíme.
  8. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat