Kuřecí kousky na kešu
marusIngredience
- 300 g kuřecího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 1 citron
- 150 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 50 g kešu oříšků
- 1 lžička solamylu
- 1/2 lžičky kurkumy
- česnek
- 1 mrkev
- 1/2 kedlubny
- drcené chilli papričky
- sůl
Postup:
- Kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájíme na kousky velikosti soust.
- Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a kedlubnu na nudličky z dobře omytého citronu ostrouháme kůru.
- Na rozpálenou pánev dáme olej a maso zprudka osmažíme.
- Snížíme teplotu a k masu přidáme cibuli, mrkev kedlubnu, citronovou kůru a sojovou omáčku.
- Solamyl rozmícháme v trošce vody, přidáme vývar, kešu a vlijeme do pánve.
- Podusíme, aby se omáčka zredukovala ale zelenina zůstala na skus.
- Přidáme dle chuti chilli a dosolíme.
- Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Paprikáš
Hovězí dušené na skořici
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.