Marinovaná pikantní žebírka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Marinovaná vepřová žebírka - oblíbená hospodská pochoutka může být snadno i u vás doma na stole!
Marinovaná pikantní žebírka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
7077 KJ
tuky
148 g
bílkovina
73 g
nasycené mastné kyseliny
38 g
sacharidy
13 g
cukry
10 g
sůl
1 g
draslík
393 mg
cholesterol
285 mg
fosfor
119 mg
vápník
58 mg
hořčík
26 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 2 kg vepřových žebírek
  • Marináda

  • 300 ml černého piva
  • 4 lžíce medu
  • 1 chilli papričku (nebo chili koření)
  • 1 lžíce krémžskou hořčici
  • 3 stroužky česneku (rozsekaného česneku)
  • 1 lžičku soli

Postup:

  1. Žebírka naporcujeme
  2. Do mísy nalijeme pivo, přidáme med, papričky nebo koření, hořčici, česnek a sůl
  3. Důkladně promícháme a vložíme žebírka
  4. Necháme 24 h odležet v lednici
  5. Po tuto dobu minimálně 2x promícháme
  6. Pečeme pomalu do zlatova
  7. Po dobu pečení potíráme marinádou
  8. Podáváme s chlebem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.