Dušená šunka s mrkví

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Směs šunky s mrkví, zalité smetanou a řeřichou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2140 KJ
tuky
41 g
bílkovina
24 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
sacharidy
9 g
cukry
5 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
274 mg
vápník
100 mg
sodík
78 mg
fosfor
55 mg
hořčík
39 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 500 g šunky
  • 400 g mrkeve
  • 3 lžíce oleje
  • 250 ml smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Trochu řeřichy

Postup:

  1. Trochu teorie, ať víme, proč vlastně tento zdravý recept: Řeřicha zahradní je výborný zdroj zdroj vitamínů. Můžeme pěstovat bez problému doma a již do dvou týdnů můžeme konzumovat. Obsahuje zejména vitamínC, B, karoten, železo a chlorofil. Hodí se do salátů, pomazánek, nebo jen tak na chleba s máslem. Nesmí se vařit, ztrácí vitamíny.

  2. Jak na to:
    1. Šunku nakrájíme na proužky a na pánvi na troše oleje orestujeme
    2. Přidáme nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme 5 minut
    3. Poté zalejeme smetanou a dusíme na mírném ohni, dokud se smetana nezredukuje
    4. Vypneme, přidáme řeřichu a promícháme
    5. Podáváme s celozrným pečivem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.