Polévka z červené čočky

Jiřinka
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Polévka z červené čočky s bramborem a mrkví, rychlá a chutná polévka na všední den
Polévka z červené čočky

Ingredience

  • 800 ml vývaru z uzeného masa
  • 300 g červené čočky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 malá cibule
  • 1 malá mrkev
  • 4 brambory
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1650 KJ
sacharidy
70 g
bílkovina
20 g
tuky
3 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
sůl
1 g
lepek
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
133 mg
vápník
50 mg
fosfor
34 mg
hořčík
27 mg
sodík
10 mg
cholesterol
7 mg
železo
1 mg

Postup:

  1. Nejprve čočku propláchneme vodou
  2. Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme na másle
  3. Přidáme mouku a chvilku mícháme
  4. Osolíme a opepříme
  5. Potom přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a brambory na malé kostičky
  6. Přilijeme vývar a vaříme, dokud mrkev a brambory nezměknou

Uživatelská Hodnocení

Vavřinec
2017-01-12 20:21:21
Bohumil
2016-12-20 20:22:17

Další recepty

Rýže Basmati s omáčkou z vepřové kýty
Hovězí dušené na houbách
Pečené vepřové maso se špenátem
Dhal z červené čočky
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky