Ondráš

Ulriska
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Co je to Ondráš? Pečené vepřové maso v bramborákovém těstě - jako přílohu zvolte např. kysané zelí.
Ondráš
Ondráš

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2762 KJ
sacharidy
60 g
tuky
33 g
bílkovina
28 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
draslík
2,016 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
373 mg
hořčík
179 mg
vápník
179 mg
cholesterol
160 mg
sodík
144 mg
železo
28 mg
zinek
6 mg
mangan
3 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • Sůl
  • Pepř
  • Těsto na bramborák

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce vepřového sádla (na pečení)

Příprava masa

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme a opepříme.

Příprava bramboráku

  1. Nastrouháme brambory a přidáme ostatní ingredience
  2. Důkladně promícháme
  3. Na rozpálené sádlo dáme bramborákové těsto, na něj položíme plátek masa a opět bramborákové těsto
  4. Pečeme dozlatova z obou stran
  5. Opečené bramboráčky přendáme na plech
  6. Dáme do předehřáté trouby na 20 minut při 150 stupních

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.