Margot řezy

Jiřule
Počet porcí: 8
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 30 minut
Znáte Margotky? Pak možná znáte i margotkové řezy - připravíme si

Ingredience

  • 2 čokolády (margot)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce vlažného mléka
  • 1 šlehačka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1734 KJ
sacharidy
75 g
cukry
25 g
tuky
9 g
bílkovina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
lepek
1 g
vláknina
1 g
draslík
337 mg
fosfor
126 mg
vápník
70 mg
hořčík
63 mg
cholesterol
32 mg
sodík
15 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Postup:

  1. Margot čokoládu nastrouháme na hrubo.
  2. Všechny ingredience dáme do jedné misky.
  3. Vše smýcháme dohromady.
  4. Připravíme si olejem vymazaný a moukou vysypaný plech .
  5. Těsto rovnoměrně nalijeme na plech a pečeme - do vyhřáté trouby 150°C, 20 minut.
  6. Na ozdobení použijeme šlehačku a posypeme nastrouhanou margot čokoládou.

Uživatelská Hodnocení

Další recepty

Žloutkové řezy
Listové rozšláplo
Dort se zakysanou smetanou
Mřížkový linecký koláč
Řezy z džusu