Ovesná kaše

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Vaření: 30 minut
Celkově: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1159 KJ
sacharidy
40 g
cukry
15 g
bílkovina
13 g
tuky
6 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
647 mg
fosfor
534 mg
vápník
345 mg
sodík
148 mg
hořčík
128 mg
cholesterol
13 mg
železo
4 mg
zinek
4 mg
mangan
3 mg

Ingredience

  • 1 l mléka
  • 150 g ovesných vloček
  • lžíce cukru
  • plátek másla (20 g)
  • špetka soli
  • skořice

Postup:

  1. Do studeného mléka nasypeme vločky, cukr, sůl a plátek másla a přivedeme k varu.
  2. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni 25 minut.
  3. Rozdělíme na 4 talíře, posypeme skořicí a případně cukrem.
  4. Přidáváme-li do kaše sušené ovoce a oříšky, přihodíme je do kastrolu asi 10 minut před dovařením.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.