Krupicová kaše

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Celkově: 10 minut
Kaše z dětské krupice a mléka, sypaná Grankem, výborná je taky s cukrem a banánem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
954 KJ
sacharidy
33 g
cukry
16 g
bílkovina
10 g
tuky
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
438 mg
vápník
302 mg
fosfor
247 mg
sodík
147 mg
hořčík
40 mg
cholesterol
15 mg
železo
2 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 1 l mléka
  • 7 lžic krupice
  • lžíce cukru
  • špetka soli
  • 5 g másla
  • Trochu skořice
  • 1 lžíci granko (kakao na posypání)

Postup:

  1. Do studeného mléka nasypeme krupici, cukr, sůl a plátek másla a přivedeme k varu.
  2. Množství sypké krupice je nutné vyzkoušet si metodou pokusu. Někdo má radši řidší, někdo hustější kaši, podle toho dáváme případně lžíce vrchovatě plné. Kaše zhoustne až po varu, takže nemusíme hned panikařit a přisypávat ještě krupici, když se nám zdá při vaření mléko stále nezahuštěné.
  3. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni 10 minut.
  4. Rozdělíme na 4 talíře, omastíme máslem, posypeme skořicí a Grankem, nebo pocukrujeme a posypeme nakrájeným ovocem: banán, borůvky, jablko.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.