Rizoto s hřiby

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2499 KJ
sacharidy
70 g
tuky
25 g
bílkovina
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
237 mg
draslík
73 mg
vápník
49 mg
hořčík
33 mg
cholesterol
29 mg
sodík
13 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g rýže Arborio
  • 200g hříbků
  • 350 ml( silného) kuřecího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 1 cibule (ideální šalotka)
  • 50 ml olivového oleje
  • 20 g másla
  • 100g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na drobno nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji do sklovata, přidáme nakrájené hříbky a orestujeme do zlatova.
  2. Přidáme rýži..společně chvilku opražíme, zastříkneme bílým vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme kuřecí vývar.
  3. Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže).
  4. Jakmile je rizoto hotové, vmícháme polovinu nastrouhaného parmazánu a studené máslo.

  5. Servírujeme s nastrouhaným parmazánem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.