Diplomatické řezy

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 16
Příprava: 40 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 90 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1771 KJ
sacharidy
45 g
cukry
29 g
tuky
20 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
5 g
lepek
1 g
cholesterol
94 mg
draslík
91 mg
fosfor
75 mg
vápník
39 mg
sodík
27 mg
hořčík
14 mg

Ingredience

  • 300 g piškotů (lepší jsou ty dlouhé)
  • 6 vajec
  • 350 g cukru
  • 3 vanilkové pudinky
  • 1/4 prášku do pečiva
  • 1/4 litru černé kávy
  • 1/4 litru rumu
  • 100 g čokoládové polevy
  • 300 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 1/4 litru mléka
  • 150 g marmelády

Postup:

  1. Utřeme žloutky s 18dkg cukru.
  2. Přidáme pudink, prášek do pečiva.
  3. Z bílků si uděláme sníh.
  4. Nakonec to zlehka smícháme.
  5. Pečeme v rozehřáté troubě 150°C 10 minut.
  6. Příprava krému
    1. Spojíme 5dkg másla a 5dkg hladké mouky a uvaříme jíšku.
    2. Poté přilijeme 1/4 litru mléka a povaříme na kaši.
    3. Necháme vychladnout.
  7. Mezi tím si dáme do mísy 25dkg másla s 15dkg cukrem a šleháme.
  8. Postupně přidáváme vychladlou kaši.
  9. Vše šleháme do hladka.
  10. Upečený korpus si potřeme marmeládou a šikmo pokládáme piškoty namočené v silné kávě s rumem.
  11. Piškoty potřeme krémem.
  12. Nakonec vše polijeme čokoládovou polevou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.