Penne all Salsicia

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2103 KJ
sacharidy
75 g
tuky
14 g
bílkovina
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
40 mg
sodík
12 mg
vápník
10 mg
fosfor
6 mg
hořčík
5 mg

Ingredience

  • 400 g kvalitní těstoviny penne
  • 50 ml olivový olej
  • 1 mrkev
  • 1/2 cibule
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 3 klobásky salsiccia (it. Klobáska s mletým masem)
  • 2 plechovky loupaných krájených rajčat (nebo drcených)
  • 100 ml bílé víno
  • oregano
  • rozmarýn
  • sůl

Postup:

  1. Špagety uvaříme dle návodu na obalu.
  2. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer na malé kostičky popřípadě najemno nastrouháme.
  3. Vše vložíme do studeného oleje a pomalu začneme restovat.
  4. Přidáme rozkrájené klobásky, restujeme do zlatova. Klobáska je masová, takže se restováním rozpadne.
  5. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit..
  6. Přidáme rajčata, oregano, rozmarýn, osolíme a pozvolna dusíme 1−1,5 hodiny, občas promícháme.
  7. Pokud se tekutina příliš odpaří, přidáme naběračku vody z těstovin.

  8. Pokud je omáčka moc řídká, ke konci přidáme na intenzitě varu a zredukujeme ji.
  9. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a při podávání posypeme sýrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.