Kynutá domácí pizza

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 35 minut
Celkově: 125 minut
Kynutá domácí pizza se šunkou, suchým salámem, kapií a mocarelou. Receptů je nepřeberně, a zvládne to každý :)
Kynutá domácí pizza

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3251 KJ
sacharidy
124 g
bílkovina
29 g
cukry
22 g
tuky
18 g
vláknina
5 g
sůl
2 g
lepek
1 g
draslík
720 mg
fosfor
250 mg
vápník
100 mg
hořčík
85 mg
sodík
5 mg
zinek
4 mg
železo
4 mg
mangan
2 mg

Ingredience

    Na těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 1 balení droždí
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky práškový cukr
  • 300 ml vlažné vody
  • 1 rajský protlak
  • 200 ml sladkého kečupu
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžičky cukru
  • Na vrch

  • 100 g šunky
  • 100 g mozzarelly
  • bazalka
  • kapie
  • 100 g suchého salámu

Postup:

  1. Příprava těsta
    1. Do mísy dáme mouku, lžičku soli, 2 lžičky cukru a droždí
    2. Suchou směs rozmícháme
    3. Přidáme vodu a zaděláme - těsto se nesmí lepit a musí se dělat bubliny
    4. Posypeme moukou a přikryjeme utěrkou, necháme 1 h kynout na teplém místě
    5. Po vykynutí rozdělíme těsto napůl
    6. Vyválíme pizzu
    7. Dáme na vymazaný a vysypaný plech
  2. Omáčka
    1. Připravíme si protlak, kečup, sůl, pepř, 2 stroužky česneku a cukr
    2. Necháme na pánvi 5 minut redukovat
    3. Natřeme na pizzu
    4. Navrch dáme šunku, nakrájenou mocarelu, bazalku - nejlépe natrhanou čerstvou, salám, nakrájenou kapii
    5. Pečeme v rozehřáté troubě na 150 stupnů do zlatova

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.