Brambory pečené se šlupkou

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
370 KJ
tuky
7 g
sacharidy
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
416 mg
fosfor
121 mg
vápník
32 mg
hořčík
25 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • brambory (dvě na osobu)
  • olej
  • 3 stroužky česneku
  • tymián
  • sůl

Postup:

  1. Brambory důkladně umyjeme a opereme kartáčkem.
  2. Syrové brambory nakrájíme všechny na stejně velké kousky, přibližně na osminy, což záleží na velikosti brambor. Malé kousky se upečou dřív, ale musíme si u nich dávat pozor, abychom je neupekli příliš doměkka. Potom nechutnají tak dobře.
  3. Do misky si nachystáme prolisovaný česnek, sůl, tymián, olej a přidáme brambory. Dobře promícháme.
  4. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme brambory ideálně tak, aby se nedotýkaly - určitě jen v jedné vrstvě.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 - 200 stupňů asi 20 minut, většinou mi to vychází na kratší dobu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.