Fettuccine s lososem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4167 KJ
sacharidy
88 g
tuky
55 g
bílkovina
33 g
nasycené mastné kyseliny
29 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
trans mastné kyseliny
2 g
draslík
1,43 g
lepek
1 g
vápník
351 mg
fosfor
239 mg
hořčík
92 mg
cholesterol
64 mg
železo
8 mg
mangan
3 mg
sodík
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g fettuccine (či tagliatelle)
  • 250 g losos filet bez kůže
  • 400 ml smetany
  • 50 g másla
  • 50 g hladkolistá petržel nať
  • 2 stroužky česneku
  • Šťáva z citronu
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. V kastrolu přivede k varu osolenou vodu a vhodíme těstoviny. Vaříme 6 až 8 minut, popřípadě dle instrukcí na sáčku.
  2. Mezitím nakrájíme filet z lososa na malé kousky.
  3. Na pánev dáme máslo a až se rozpustí, přihodíme nasekaný česnek, který zpěníme (jen chvilku, aby nezhořkl)
  4. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  5. Vhodíme kousky lososa a dobře, ale opatrně promícháme.
  6. Přidáme citronovou šťávu a odděláme z ohně.
  7. Fettuccine vytáhneme z vody a vhodíme do připravené omáčky s lososem.
  8. Na závěr přisypeme nasekanou petrželovou nať a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.