Pivní chléb
JiřuleSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
 - 1095 KJ
 - sacharidy
 - 48 g
 - bílkovina
 - 7 g
 - tuky
 - 2 g
 - cukry
 - 2 g
 - vláknina
 - 1 g
 - lepek
 - 1 g
 - sůl
 - 1 g
 - draslík
 - 79 mg
 - fosfor
 - 72 mg
 - hořčík
 - 23 mg
 - vápník
 - 14 mg
 - sodík
 - 2 mg
 
Ingredience
- 500 g hladké mouky
 - 0,5 litru světlého piva
 - lžíce soli
 - lžíce cukru
 - lžíce oleje
 - 1/2 droždí
 
Nástroje
- 
              Hhnětací stroj            
 
Postup:
- Vše smícháme dohromady - použijeme hnětací stroj a těsto pořádně propracujeme.
 - Hněteme 5 minut.
 - Těsto necháme odpočinout aspoň 30 minut.
 - Vyložíme si formu pečícím papírem.
 - Těsto je řidší a tak ho nalejeme do formy.
 - Pečeme v rozehřáté troubě na 160°C 70 minut - čas je orientační, záleží jak peče trouba.
 - Zkusíme vzít špejli a píchnout doprostředka - pokud se nám těsto nelepí na špejli, je hotovo.
 
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Telecí pečeně na víně
          
                  
            Dýňový krém
          
                  
            Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
          
                  
            Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.