Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 45 minut
Vdolek s povidly, sladkým tvarohem a šlehačkou - sladká dobrota už od školních let
Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5600 KJ
sacharidy
135 g
tuky
79 g
cukry
34 g
nasycené mastné kyseliny
25 g
bílkovina
20 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
draslík
3,242 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
479 mg
hořčík
229 mg
vápník
226 mg
cholesterol
68 mg
sodík
14 mg
železo
10 mg
mangan
3 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Na vdolky

  • 500 g hladké mouky
  • 400 ml smetany
  • 20 g droždí
  • 100 g cukru moučka
  • Špetka soli
  • 1 žloutek
  • 1 vejce
  • 150 ml oleje
  • Na ozdobení

  • 100 ml šlehačka
  • 100 g povidel
  • 50 g tvarohu

Nástroje

    Fritovací hrnec

Postup:

  1. Do mísy dáme mouku, vajíčka a cukr
  2. Do misky dáme vlažnou smetanu, přidáme rozdrobené kvasnice, 1 lžíci cukru a 1 lžíci mouky, zamícháme
  3. Kvásek nalijeme do mouky
  4. Těsto zaděláváme, až je hladké, nelepí se a dělají se bubliny
  5. Posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout
  6. Potom lžící nabíráme stejně velké kusy těsta na pomoučený vál
  7. Překulíme v koblížek, jako když se balí knedlíky
  8. Pečeme ve fritovacím hrnci
  9. Studené zdobíme povidly, tvarohem a našlehanou šlehačkou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.