Karlovarský knedlík

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Karlovarský knedlík - chutá a rychlá příloha

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1769 KJ
sacharidy
61 g
bílkovina
14 g
tuky
12 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
607 mg
sodík
467 mg
fosfor
422 mg
vápník
332 mg
cholesterol
131 mg
hořčík
90 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 7 rohlíků (280 g celozrné toustové veky)
  • 100 g hrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • Sůl
  • Trochu petrželky

Nástroje

    Potravinářská fólie.

Postup:

  1. Připravíme si mísu a do ní dáme na kostičky nakrájenou toustovou veku. Přidáme 2 lžíce oleje a zalijeme 200 ml mléka. Naklepeme 4 vajíčka do hrnku, rozkvrdláme kvrdlačkou a vajíčka nalejeme na toustovou veku. Ještě to celé osolíme a přisypeme na drobno nasekanou petrželku. Vše rukama opatrně, ale důkladně promícháme.
  2. Vezmeme si potravinářskou fólii a kus uřízneme podle toho, jak bude knedlík velký, a ještě o něco delší na zamotání. Na fólii lžící nandáme půlku těsta a rukama uděláme z těsta tvar knedlíku.
  3. Potom fólii přehneme přes těsto, pevně zabalíme a konce fólie zatočíme - držíme konce a roztočíme. Točením se knedlík ve fólii utáhne a udělá se pěkný tvar.
  4. Do hrnce dáme 2 litry vody a necháme vařit. Do vody hodíme knedlíky a vaříme 20 minut. Po 10 minutách otočíme.
  5. Po 20 minutách knedlíky vyndáme.
  6. Fólii z nich sundáme a po chvíli nakrájíme.
  7. Karlovarské knedlíky se hodí k omáčkám a pečenému masu. Jsou rychlé a chutné.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.