Estonský kringel

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Celkově: 110 minut
Estonský kringel - skořicová dobrota
Z jedné dávky je jeden větší, nebo dva menší

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4225 KJ
sacharidy
149 g
cukry
39 g
tuky
35 g
bílkovina
21 g
nasycené mastné kyseliny
19 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,08 g
lepek
1 g
sůl
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
fosfor
478 mg
hořčík
190 mg
cholesterol
166 mg
vápník
154 mg
sodík
54 mg
mangan
35 mg
železo
25 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

    TĚSTO:

  • 600 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 40 g droždí
  • Náplň:

  • 10 lžic cukru krupice
  • 3 lžičky skořice
  • 100 g másla

Základní varianta

  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme nakynout cca 45min
  2. Cukr smícháme se skořicí
  3. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny
  4. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý 1 cm
  5. Po celé ploše natřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru se skořicí
  6. Potom obdélník srolujeme jako roládu. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady.
  7. Z jedné dávky je jeden větší nebo dva menší
  8. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení
  9. Necháme ještě chvíli kynout cca 30 min a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C
  10. Upečeme dozlatova, asi 20 minut

Jiné varianty:

  • Vynecháme skořici a pocukrované těsto posypeme rozinkami
  • Můžeme plnit, tvarohem, jablíčkem, fantazii se meze nekladou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.