Guláš z krkovičky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Guláš z krkovičky, jako přílohu diporučuji karlovarské a chlupaté knedlíky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3422 KJ
bílkovina
53 g
tuky
52 g
sacharidy
33 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cholesterol
142 mg
vápník
70 mg
draslík
66 mg
fosfor
47 mg
hořčík
28 mg
sodík
4 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 3 cibule
  • 100 g sádla
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na kostičky, prosolíme a opepříme
  2. Cibuli na jemno nakrájíme a na sádle smažíme pomalu do hněda (pozor nespálit, aby nebyla hořká)
  3. Přidáme 2 lžíce červené mleté sladké papriky (kdo chce pikantnější, může přidat špetku pálivé papriky, nebo chili papričku). Jen promícháme a nasypeme maso.
  4. Při nízké teplotě dusíme, za občasného promíchání, aby se nám to nepřipálilo.
  5. Až se štáva zredukuje (cca 45 mnut), zaprášíme hladkou moukou a promícháme.
  6. Nakonec zalijeme horkým vývarem a vaříme do měka.
  7. Druhý den je ještě lepší, dobrý je i s pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.