Plátky vepřové krkovice na medovo-vínové omáčce

Mišula
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut
Plátky vepřové krkovice na medovo-vínové omáčce -

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 Velká cibuli
  • 4 mrkve
  • 500 g fazolových lusků
  • 1 dal červeného vína (polosladký cabernet sauvignon )
  • 1 jarní cibulku
  • 1 Velká lžíce včelního medu
  • Červená paprika sypací
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 zeleninový bujón
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hořčice
  • 8 menších brambor

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3466 KJ
bílkovina
61 g
sacharidy
48 g
tuky
42 g
vláknina
25 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
282 mg
cholesterol
127 mg
vápník
74 mg
fosfor
46 mg
hořčík
35 mg
sodík
30 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Postup:

  1. Očistíme, nakrájíme mrkev a očistíme maso.
  2. Připravíme si suroviny.
  3. Do většího hrnce s vodou dáme bujón, špetku soli, červenou papriku a bobkový listy.
  4. Necháme pozvolna vařit vodu a než začne vařit, připravíme si maso :

  5. Maso nakrájíme na cca 1,5 cm silné plátky.
  6. Neklepeme!!!
  7. Okořeníme.
  8. Nakrájíme si cibulku.
  9. ... a dáme ji pomaličku smažit do pánve s olejem a máslem.
  10. Do ní vložíme okořeněné plátky masa a restujeme cca 5-7 minut z každé strany.
  11. Až se vám bude zdát maso opečené, zalijeme ho červeným vínem.
  12. Necháme pozvolna vařit cca 10-20 minut a po 5 minutách, když se víno skoro vypaří, podlijeme připravenou vodou na zeleninu.

  13. Po dobu vaření masa si do připravené a okořeněné vody dáme spařiť na cca 5 minut lusky. Vychytávka: aby nám lusky zůstaly hezky zelené a křupavé, po spaření vložíme do mísy s ledem.
  14. Lusky vyndáme a do té samé vody dáme povařit i mrkev - tu cca 8 minut.

  15. Mrkev vyndáme a připravíme na talíř a přikryjeme pokličkou.

  16. Ted už bychom měly mít hotové maso, které vyndáme na talíř a z výpeku si připravíme medovo-vínovou omáčku.
  17. Do výpeku dáme lžíci medu, lžíci hořčice a cca 2dcl vody nebo vývaru.
  18. Necháme to spojit cca 2 minuty a zcedíme do menšího kastrůlku.

  19. Připravíme si brambory:
  20. Neloupeme, jen důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Osušíme, okořeníme solí, pepřem a paprikou.
  21. Na pánev, z které jsme zcedili omáčku, dáme 3 až 5 lžic oleje a brambory na ní do zlatova opečeme.

  22. Hotové maso si nakrájíme na tenké plátky a máme hotovo jako médium.
  23. Nakonec posypeme nasekanou jarní cibulkou.
  24. Kdo chce, může plátky masa ještě lehce otestovat. Záleží na každém jakou má rád chuť masa.
  25. Můzeme servírovat a k tomuto chodu doporučuji vino, kterým jsme podlévali maso.

  26. Velice chutné jídlo, které si může kdokoli připravit doma a potrápit chuťové pohárky. Vaříme samozřejmě s láskou.
  27. Dobrou chuť.

Uživatelská Hodnocení

Jiřinka
2016-11-01 00:19:08
Hm,tak na to bych se nechala pozvat
Mišula
2016-11-01 08:14:46
:-)

Další recepty

Čínské nudle s vepřovým masem a zeleninou
Vepřová krkovice s pečeným bramborem
Vepřová krkovice na křupavé zelenince
Šťavnatá krkovička s kořenovou zeleninou
Fazolová polívka