Vepřová krkovice na křupavé zelenince

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut
Zkuste tuhle kombinaci - není třeba jiné přílohy, takhle je to chuťová paráda

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1495 KJ
bílkovina
30 g
tuky
23 g
sacharidy
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
cholesterol
72 mg
draslík
59 mg
vápník
59 mg
fosfor
27 mg
hořčík
23 mg
sodík
13 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové krkovice
  • 1 cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 2 větší mrkve
  • 6 cherry rajčátek
  • Olej
  • Lžíci hořčice
  • citron
  • Pepř
  • Sůl
  • Červená paprika sypací
  • trocha Magi
  • trocha Sojové omáčky

Postup:

  1. Připravíme si suroviny. Krkovici si nakrájíme na plátky a hezky z obou stran okořeníme..
  2. Zeleninu si nakrájíme na kostičky.
  3. Cherry rajčátka necháme v celku.
  4. Na pánev s rozehřátým olejem dáme plátky krkovice a smažíme z obou stran cca 5 minut.
  5. Pak si v misce připravíme sos z: oleje, pepře, soli, sojové omáčky, magi, mleté červené papriky, šťávy z citronu, lžičky hořčice, 1 dcl vody.
  6. Tímto sosem zalijeme maso a necháme vařit, dokud se voda nevypeče.
  7. Když bude maso hotové, vyndáme ho do misky s víkem a v té samé pánvi orestujeme zeleninu.
  8. Jednu po druhé dle tvrdosti / ne dohromady.
  9. Když máme hotovou zeleninu, můžem servírovat.
  10. Velmi chutný recept - ani nemusíme přidávat oblohu, tu nám bohatě nahradí křupavá zelenina. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.