Obalované žampiony s bramborovým pyré

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 20 minut
U tohohle receptu oceníte trik pro krásně obalené žampiony. A v sezóně je lepší použít čerstvé houby z lesa...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2873 KJ
sacharidy
62 g
tuky
43 g
nasycené mastné kyseliny
22 g
bílkovina
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
1,349 g
lepek
1 g
fosfor
301 mg
sodík
108 mg
cholesterol
106 mg
hořčík
88 mg
vápník
87 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Pro žampiony

  • 400 g žampionů
  • 2 vejce
  • 50 g strouhanky
  • Trochu mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • Na pyré

  • 750 g brambor
  • 250 ml smetany
  • Trochu oleje
  • 70 g másla

Nástroje

    Fritovací hrnec

Postup:

  1. Bramborové pyré

    1. Brambory okrájíme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měka, můžeme i převařit. Hotové slijeme
    2. Přidáme máslo, smetanu a rozmačkáme. Smetany dáme míň, podle hustoty, aby z toho nebyla kaše
  2. Obalené žampiony

    1. Žampiony oloupeme, vyjmeme nožičku, osolíme a opepříme na žebrované straně
    2. Připravíme si do misky mouku, 2 vejce, sůl a doředíme mlékem, aby z toho bylo řidší těstíčko. Důkladně rozšleháme
    3. Hlavičky naházíme do těstíčka a promícháme
    4. Moje vychytávka je, že si dám do igelitového sáčku strouhanku a do ní naházím obalené žampiony v těstíčku
    5. Sáček uzavřu a protřepu. Žampiony se krásně obalí
  3. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Podáváme s pyré, přizdobíme zeleninkou - třeba rajčaty.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat