Podzimní salát se sýrem feta a dýní

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1689 KJ
tuky
37 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
bílkovina
9 g
sacharidy
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
2 g
cukry
2 g
vápník
338 mg
fosfor
223 mg
draslík
177 mg
hořčík
50 mg
cholesterol
44 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
sodík
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Na salát:

  • 100 g dýně
  • 100 g sýru feta
  • 100 g rukoly
  • 10 g dýňových semínek
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Zálivka:

  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce oleje
  • trocha bylinkového dresingu

Postup:

  1. Všechny ingredience očistíme a připravíme si mísu, kam dáváme všechny ingredience.
  2. Na pánvi si ozmažíme jen tak 3 minutky nakrájenou dýni a přihodíme do mísy.
  3. Přidáme dresink, sýr feta rozdrobíme, přidáme dýňová semínka.
  4. Okořeníme a jemně zamícháme. Je hotovo.
  5. Pro zvýraznění chuti pokapeme štávou z půlky citronu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.