Tarhoňa s uzeným masem a smaženou cibulkou

Jiřinka
Počet porcí: 2
Příprava: 2 minut
Vaření: 40 minut
Tarhoňa - že vám to nic neříká? Zeptejte se rodilého maďara, tohle je totiž pravá maďarská těstovina.

Ingredience

  • 160 g tarhoni
  • 200 g uzeného masa
  • 1 červená cibulka
  • Sůl
  • Olej
  • Pepř

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3011 KJ
tuky
66 g
sacharidy
20 g
bílkovina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
sůl
1 g
lepek
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
sodík
643 mg
fosfor
115 mg
vápník
111 mg
draslík
70 mg
hořčík
43 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Postup:

  1. Na suché pánvi orestujeme tarhoně do světle hnědé barvy, osolíme a opepříme. Zalejeme 200 ml vody a vaříme do měka, cca 10 minut. Vodu doléváme dle potřeby.
  2. Vypneme, přikrejeme pokličkou a necháme 5 minut dojít.
  3. Uzené maso dáme na 10 minut vařit, vyndáme a dáme do trouby na 200 stupnů 15 minut.
  4. Usmažíme na oleji do zlatova na proužky nakrájenou cibulku.
  5. Podáváme s kyselou okurkou.

Uživatelská Hodnocení

Marie
2017-01-26 15:18:30

Další recepty

Omáčka z kuřecích horních stehen s Tarhoňou (těstovinou)
Čočka na kyselo s uzeným masem
Kuřecí kousky s barevným salátem a bagetkou
Roláda se špenátem z listového těsta
Vepřová krkovice s pečeným bramborem