Losos s citronovopomerančovým přelivem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 2 minut
Vaření: 25 minut
Celkově: 30 minut
Losos s citronovopomerančovým přelivem a falešným kaviárem-tarhoňa

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3244 KJ
tuky
62 g
bílkovina
31 g
sacharidy
18 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
trans mastné kyseliny
6 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cholesterol
154 mg
sodík
126 mg
vápník
31 mg
draslík
28 mg
fosfor
23 mg
hořčík
9 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g lososa
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 60 g másla
  • Olej
  • Sůl
  • 150 g Tarhoňi(maďarská těstovina)

Příprava lososa

  1. Vymačkáme štávu z půlky pomeranče a půlky citronu do misky.
  2. Lososa jemně osolíme a potřeme citonovopomerančovou štávou a dáme do lednice na 30 minut odpočnout
  3. Na pánvičku dáme pár kapek oleje a dáme péct lososa kůží dolů. Po 5 minutách přidáme kousek másla a 2 lžíce pomerančovocitronové štávy.
  4. Poléváme lososa výpekem. Při mírné teplotě pečeme ještě 3 minuty.
  5. Opatrně otočíme a pečeme 2 minuty.

Tarhoně

  1. Na suché pánvi orestujeme tarhoně do světle hnědé barvy, osolíme a opepříme.
  2. Zalejeme 200 ml vody a vaříme do měka, cca 10 minut. Vodu doléváme dle potřeby.
  3. Vypneme, přikrejeme pokličkou a necháme 5 minut dojít.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.