Kančí žebírka

Jiřule
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 150 minut
Kančí žebírka se zeleninou, podlité vínem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1767 KJ
bílkovina
56 g
sacharidy
14 g
tuky
8 g
vláknina
3 g
cukry
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
287 mg
vápník
126 mg
sodík
79 mg
fosfor
70 mg
hořčík
43 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1 kg kančích žeber(4kusy)
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 1 petržel
  • 750 ml vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 5 kuliček jalovce
  • špetku koření na divočinu
  • špetku koření na žebírka
  • sůl
  • pepř
  • 75 g rajčatovýho protlaku

Postup:

  1. Omyjeme si žebírka a osolíme, opepříme, okořeníme.
  2. Nakrájíme si zeleninu na větší kousky.
  3. Na pánvi si orestujeme na másle zeleninu a přidáme protlak.
  4. Do velkého pekáče dáme zeleninu, vývar, víno, jalovec.
  5. Na zeleninu položíme žebírka.
  6. Přiklopíme a dáme do trouby na 150°C na 90 minut.
  7. Poté odklopíme a pečeme ještě 60 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.