Gordon blue trochu jinak

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 10 minut
Gordon se sušenou švestkou a Mozzarellou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1712 KJ
bílkovina
33 g
tuky
26 g
sacharidy
10 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
124 mg
cholesterol
104 mg
vápník
64 mg
fosfor
62 mg
hořčík
26 mg
sodík
12 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 600 g krkovičky (může být i kuřecí)
  • 50 g sušených švestek
  • 50 g Mozzarelly
  • 1 lžíce hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • Trochu hladké mouky
  • Vejce
  • Trochu strouhanky
  • Olej

Nástroje

    Fritovací hrnec
  1. Nakrájíme si maso na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Na plátek masa poklademe plátky Mozzarelly a sušené švestky.
  3. Plátek masa zabalíme do rolky a obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vajíčko a strouhanka
  4. Pomalu pečeme na oleji do zlatova. Vhodný je fritovací hrnec.
  5. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť.

Určitě jste si všimli názvu - Gordon blue je samozřejmě nesprávný název (správně je Cordon bleu), ale tohle rozhodně není klasický Cordon :)


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.