Domácí sladkokyselá chilli omáčka

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 30
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Jste milovníky ostrých chutí? Tenhle recept je pro silné nátury.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
32 KJ
sacharidy
1 g
draslík
92 mg
fosfor
8 mg
hořčík
7 mg
vápník
6 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 1 kg vyzrálých rajčat (popřípadě 2 plechovky drcených rajčat)
  • Více druhů pálivých odrůd chilli papriček
  • Citrónová šťáva (nebo limetka)
  • trochu třtinového cukru
  • Sůl

Postup:

  1. Rajčata vložíme do hrnce a spaříme vařící vodou, abychom je mohli oloupat, poté je pokrájené dusíme v hrnci tak dlouho, dokud nejsou rozvařená (kontrolujeme, aby se nám nevyvařila všechna šťáva, podléváme vodou).
  2. K urychlení doby varu nám pomůže tyčový mixér, kterým rajčata rozmixujeme do hustého pyré.
  3. Poté začneme pomalu přidávat ostatní ingredience - cukr a sůl.
  4. Dochutíme dle vlastní libosti (někdo má rád sladší, někdo více slanou), ochutnáme.
  5. Nezapomeneme kápnout trochu citrónové, nebo limetové šťávy.
  6. Úplně nakonec přidáme chilli papričky a 10 minut vaříme.
  7. Celou směs znovu rozmixujeme a krátce povaříme.
  8. Ještě jednou dochutíme - to už ovšem nebude taková legrace, jelikož Vám v této chvíli pravděpodobně shoří ústa. Podotýkám opatrně, jak je známe, chilli pálí 2x :).
  9. Omáčka je výborná k pečenému, nebo grilovanému masu společně s pivíčkem na spláchnutí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.